Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Registrera enskild firma - hur går man tillvägaIdag är det fler än någonsin som vill starta ett eget företag. Om du som privatperson känner att du har en perfekt affärsidé med antingen varor eller tjänster som du vill dela med dig av och sälja till resten av världen finns det inget som hindrar. Det är bara att sätta igång!


Viktiga saker att tänka på - måsten

För att komma igång med en enskild näringsverksamhet  finns det ett antal saker som man helt enkelt måste göra. Först och främst måste du anmäla att du vill starta en enskild näringsverksamhet. Här ska du tänka på tre saker primärt.

För det första, om du driver en enskild näringsverksamhet eller om du avser att driva en enskild näringsverksamhet. För det andra, om du har betalat in alla skatter och alla avgifter som kommit i din väg.

Och för det tredje och sista, om du har lämnat in din deklaration. Dessutom vill vi veta vanliga, mer formella sakers som namn, adress, födelsedatum med mera.

I denna registrering vill vi även veta potentiella namn på företaget och vad du tänker erbjuda dina framtida kunder.


Ansök om att bli godkänd för f-skatt

Efter att man har registrerat sitt företag är det dags att ansöka om f-skatt. F:et i f-skatt står för företagare och är således en skatt för de som har ett eget företag.

F-skatten är lägre än a-skatten (a som i anställd) men den måste lämnas in av dig som är egenföretagare i och med att det inte finns någon arbetsgivare som kan göra det åt dig. 


Hur registrera man sig och ansöker om f-skatt?

För att registrera sitt företag finns det smidiga och enkla e-tjänster på nätet. Vi hjälper dig gärna även med denna tjänst om du vill.


Momsregistrering för enskild firma

Om du som ska starta en enskild firma planerar att sälja varor eller tjänster är det smart att i samma veva som du ansöker om f-skatt, registrera ditt företag för moms eller så kallad mervärdesskatt.

Man måste vara momsregistrerad för att få sälja varor och tjänster i Sverige. Lite beroende på vad du säljer och erbjuder dina kunder skiljer sig momssatsen.


Registrera ditt företagsnamn

Sist i den administrativa delen innan du kan börja fokusera på marknaden, marknadsföring och budgetar kan det vara en bra idé att registrera ditt företag och dess namn.

Ett namn är ett bra varumärke och något som kan få kunder att lägga just ditt företag på minnet. Att registrera sitt företagsnamn är absolut inget måste, men verkligen något som jag skulle rekommendera.

När man registrerar namnet blir det per automatik skyddat i det eller de län du är aktiv och verksam i (kostar i och för sig en liten nätt summa om man vill vara skyddad i flera län).

Näringsverksamheten kan då inte blandas ihop med någon annan näringsverksamhet med avseende på namn. När namnet är skyddat är det nämligen så att ingen annan får kallas in verksamhet detsamma.


Vad gör man sen?

När alla registreringar är klara och du har blivit godkänd av de statliga myndigheterna är det dags att börja planera sin affärsidé på ett mer djupgående plan. Jag nämnde tidigare marknad och då menade jag marknadsanalyser.

Kolla kundernas behov och önskemål. Marknadsföring – hur ska du nå ut till folket. Budget – vad kommer hela kalaset att kosta i början och vad kommer du kunna dra in?

Frågor som inte har gjutna svar, men som kan vara smart att ha någon sånär koll på.