Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Registrera enskild firma på ett snabbt och smidigt sättAtt registrera enskild firma kan kännas både svårt och jobbigt. Rädslan att man kanske missar något viktigt eller att det kan bli fel är det många som känner.

Men det behöver inte vara så klurigt, bara om man vet vad som ska finnas med, vad som ska stå med och hur. För att registrera sitt företag måste man skicka in blanketter med uppgifter om ditt företag.

För att de ska godkänna företaget måste man först och främst uppge att man avser bedriva en enskild näringsverksamhet alternativt att man redan bedriver en enskild näringsverksamhet.

De vill även veta om man har betalat in alla sina obligatoriska skatter och avgifter. Dessutom måste man ha lämnat in sin deklaration korrekt. Alla dessa tre saker är krav för att man ska få starta sitt företag.


Vad ska den enskilda firman syssla med?

Utöver detta ska man ange vilken inkomst den enskilda näringsverksamhet haft på ett år eller som man tror att företaget kommer att dra in under en ettårsperiod.

Detta kan vara svårt att räkna på, men som tur är finns det hjälp att få, professionell hjälp. Obligatoriska uppgifter om företagarens namn, födelsedatum, bostad, vilket län man ska var verksam i och inom vilket område man planerar vara verksam i sak också stå med.

Det kan handla om att man vill syssla med något som tangerar restaurang- och kafénäringen, att man är skribent, att man hantverkare eller att man vill driva någon form av taxi-, båt- eller båtverksamhet. Det finns fler kategorier som man kan bläddra bland när man ansöker om att bli registrerad.


Namnet på det enskilda bolaget

Något som inte måste bestämmas men som måste anges i registreringsansökan är ett potentiellt namn på företaget. Denna del är superkul att fundera på! I och med att det inte behöver bli det namnet man anger i ansökan kan man spåna fritt.

Bra är dock om man verkligen försöker hitta rätt namn, inte minst för företagets skull. Tankar att ha i bakhuvudet under namngivningen av företaget kan vara; vad kommer kunderna komma ihåg? Hur sticker företaget ut med hjälp av sitt namn? Vad speglar vad företaget erbjuder? Ska man fokusera på geografisk placering, på varorna eller tjänsterna man säljer, på företagarens namn eller på något annat? Vilket namn är seriös, klatschigt, minnesvärt och snyggt på samma gång?

Om man efter att ha blivit godkänd och ansökt om f-skatt och även där blivit godkänd kan man välja att ansöka om att registrera sitt bolagsnamn. Denna registrering medför att namnet och på så sätt företaget bli skyddat och att man har ensamrätt till att använda det namnet i det län (eller de län) man är verksam och aktiv i. Här finns också smidig hjälp att få.


Kostar det att registrera sin enskilda firma?

Svaret är ja. Det kostar en mindre summa för att få sitt företag registrerat. Det blir billigare om man använder sig av internet och gör allt online. Men om man inte kan eller vill göra det på internet kan man naturligtvis välja att göra det manuellt på blanketter som man kan skriva ut eller hämta ut. Om man tycker att det är svårt med e-tjänster behöver man inte oroa sig.

Med enkel vägledning kan man komma underfund med tekniken och snart inse hur smidigt och lätt det är med olika registreringar och ansökningar i samband med start av enskild firma.


Tveka inte att ta professionell hjälp!

För att allt ska gå rätt till och för att det ska gå så smidigt och snabbt som möjligt rekommenderas att man tar hjälp från professionella företag som inriktat sig på att hjälpa just nyblivna företagare eller sådana som drömmer om att starta en enskild firma.

image
Hans Kahn  1952 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 10:56 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile