Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta biljardhall som enskild firmaAtt starta enskild firma

Att starta enskild firma behöver rent formellt inte vara särskilt svårt. Det finns tjänster på nätet som hjälper dig med. Du behöver ha grundläggande koll på ekonomi, redovisning, skatter och moms. När du har det kan du köra igång.

Om du vill kan du anmäla ditt bolagsnamn till Bolagsverket, men det är inget tvång på det. Det är egentligen viktigt främst om du vill skydda ditt bolagsnamn. Som egen företagare har du både ansvar för ekonomin och verksamheten i företaget.

Det innebär stora friheter men också mycket ansvar, särskilt om du planerar att anställa personal.


Att driva en biljardhall

Att driva en biljard själv eller med ett fåtal anställda kan innebära en hel del slitigt arbete. Du vill förmodligen hålla öppet på kvällar och helger så då behöver din finnas någon som är beredd att arbeta.

Dessutom kan det vara bra att ansöka om serveringstillstånd beroende på vilken typ av mat och dryck som du vill kunna servera. Att hitta en bra lokal är A och O. Den ska gärna vara centralt belägen så att kunderna har lätt att ta sig till lokalen.

Dessutom är det bra om lokalen har rätt känsla, en biljardhall kan mycket väl ligga i en källarlokal eller liknande.


Att komma igång

För att komma igång med din verksamhet kan det vara bra att ta fram en affärsplan. Där planerar du för hur verksamheten ska fungera, hur ekonomin ska se ut och i vilken takt du har tänkt att verksamheten växa.

En affärsplan är grundläggande att ha om du till exempel ska ansöka om företagslån hos någon bank, då vill de se din affärsplan. Dessutom är den bra att ha för din egen del för att behålla fokus och veta att du jobbar med rätt saker.

Bolla gärna din affärsplan med någon som är erfaren inom området. Det finns bra mallar när det gäller affärsplaner på webben.

image
Hans Kahn  2312 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 3:22 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile