Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma - 5 bra saker att tänka på



Fantastiskt! Du har tagit beslutet att starta enskild firma. Det finns knappt något som är roligare och mer givande. Man växer som person och lär sig en massa saker på vägen.

Fast jag hoppas att du är medveten om att det finns en rad saker man måste tänka på. Saker som i vissa fall kan kännas aningen kluriga, men som med rätt vägledning och bra inställning inte ska behöva stå i vägen för dina drömmars mål.

Jag har tagit de fem bästa tipsen som jag tycker är bra att ha i bagaget. Se det som en checklista.  Nu börjar vi.


1. Vad är egentligen en enskild firma?

Innan man ger sig in i egenföretagarvärden kan det vara bra att känna till de olika bolagsformerna.

En enskild firma är den smidigaste sättet att starta eget om man vill göra det på egen hand i och med att det är både enkelt och billig jämfört med andra former av företag. Inget startkapitals behövs och du behöver inte ha någon partner.

Således blir du inte lika beroende av någon annan än dig själv. De flesta som startar enskild firma har en egen idé som de brinner för och vill bli sin egen chef för att få göra det de tycker om – och för sådana personer är just enskild firma perfekt.

Faktum är att en enskild firma, om man ska vara helt korrekt, inte räkans som en företagsform. För att räknas som näringsidkare måste man faktiskt inte registrera sitt företag, bara registrera moms och ansöka om f-skattesedel.

Men att registrera sitt företag är att rekommendera, då det skyddar företaget och dess namn i det län man är verksam.


2. Hur startar man sin enskilda firma?

Detta tar oss direkt till nästa tips, Hur man startar sin enskilda firma. Först och främst ska man ansöka om f-skatt. För att bli godkänd av Skatteverket för f-skatt ska man kunna intyga vissa saker.

Att man avser eller bedriver någon form av näringsverksamhet, att man har betalat alla sina skatter och avgifter samt att man har lämnat in sin deklaration.

I och med att du är huvudansvarig, alltså du som fysisk person, och att den enskilda firman inte räknas som juridisk person kommer organisationsnumret för företaget per automatik att bli ditt eget personnummer – lätt att komma ihåg.


3. Ha koll på ekonomin

Ha verkligen koll på ekonomin eftersom det, i en enskild firma, inte finns någon som helst gräns mellan dig som ägare och företagets ekonomi.

Du, och ingen annan, är personligen ansvarig för alla företagets avgifter, skulder och skatter. Likaså inkomster och vinster – glöm inte det.


4. Innan du startar, gör en startbudget

En startbudget är guld. Addera alla intäkter och fasta pengar (eventuellt personligt kapital) och dra av alla utgifter som du också har summerat. Där har du kostnaderna för att starta din enskilda firma. Svårare än så behöver det inte vara.

Smart är att lägga på ungefär tio procent på utgifterna för att var på den säkra sidan.


5. Gör en marknadsundersökning

Jag tänkte avsluta med ett superbra tips som jag verkligen använde mig av, det var att kolla marknaden innan jag gav mig ut på den. Lite som att kolla väglaget innan man ger sig ut och kör. Konkurrens, efterfrågan, framtid, dåtid.

Det finns knappt något tråkigare än att ha en jättebra tjänst eller vara och så finns det ingen som vill köpa. Och du, lycka till!

image
Hans Kahn  2710 visningar
Senast uppdaterad: 12/6/2021 4:48 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile