Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma - 5 fantastiska saker att känna tillMånga bollar är det – japp många bollar att hålla i luften när man ska starta eget företag. F-skatt eller FA-skatt? Vilka blanketter ska man fylla i och vad ska det stå i dessa. Gäller momsregistrering för mig eller arbetsgivarregistrering? När och var? Hur och varför? Frågorna som man kanske ser om problem i början, innan man verkligen har startat sitt företag är enkla att lösa genom att ta professionell rådgivning. Idag är denna hjälp både enklare och bättre än någonsin tidigare. Genom att ta professionell hjälp kommer man i stället kunna jobba för sitt företag och för att inte trampa i en av de fem vanligaste fällorna som nyetablerade näringsidkare brukar hamn i. Vilka fel talar jag om då? Häng med så kan vi nog se till att du inte hamnar med foten i soppskålen.


Momsdeklarationen blir fel

Här blir det ofta fel. På alla möjlig sätt dessutom. Ibland kommer inte momsdeklarationen in i tid. Ibland gör man som ny företagare fel i redovisningen av momsen. Än fler fel brukar det bli för de företagarna som gör affärer med utlandet och för dem som sysslar med försäljning inom kultursektorn. För att inte begå dessa momsmisstag är det först och främst en bra idé att se över om man måste vara momsregistrerad. Har du en årsinkomst exklusive skatt under 30 000 kronor berörs du inte av momsen. Men i annat fall, då du är momsregistrerad om momsskyldig, läsa helt enkelt på hur man som nyregistrerad ska deklarera sin moms.


Momsdeklarationen kommer inte in

Ett jättevanligt fel bland nystartade företag är att man, trots att man har registrerat sig för moms, inte skickar in deklarationen varje månad, alternativt var tredje eller var sjätte månad. Orsaken brukar ofta vara att man inte har kommit igång med sin försäljning ordentligt och alltså inte har fått in någon moms eller betalat någon moms. Men så fort man har registrerat sig för moms måste deklarationen skickas in trots att det bara är ifyllt en ynka nolla.


Bokföringen när du startar enskild firma

Bokföring är en utmaning för de allra flesta företagarna. Speciellt om man är helt oerfaren av företagsekonomi. Vissa vet inte att man är bokföringsskyldig om man har ett eget företag, vilket man är. Andra har dålig koll på att någon utomstående ska kunna följa verifikationerna i ordning. För att inte bli helt förtvivlad när det kommer till bokföringen rekommenderar jag att du använder dig av olika sajter som ger detaljerad och pedagogisk vägledning. Att starta ett nytt företag är lite som att börja en ny årskurs i skolan Man måste lära sig och plugga hela tiden. Ibland känns det motigt, men i slutändan kan man en massa nyttiga saker.


Är det verkligen en näringsverksamhet du driver?

Ett misstag många gör, som bli allt vanligare (i och med bloggar och youtubers) är att man tror att allting mellan himmel och jord, som man tycker är kul och vill dra in pengar genom, är en typ av näringsverksamhet. Så är det inte. Det finns en skillnad mellan hobbyverksamhet och näringsverksamhet. Om man bedriver vad som konstaterats vara en hobbyverksamhet, har man inte rätt till vissa avdrag som gäller för en näringsverksamhet. För att inte hamna i denna fälla - att ha en hobbyverksamhet i stället för en näringsverksamhet – bör man alltid fundera på vad syftet med ens företag är. Vill man göra det lite på skoj på fritiden eller planerar man att växa med sin firma och faktiskt kunna försörja sig?


Avdragen berör bara inköp i företaget

I och med att ekonomin i en enskild firma är så nära den privata ekonomin är det lätt att man tror att man kan få avdrag för i princip allt som man köper – privata så som affärsmässiga inköp. Så är det inte. Missuppfattningarna om vad som är avdragsgillt är många. För att inte trilla dit är det viktigt att man skiljer på privat bruk och företagsbruk. Vanligt är att något som varit i företaget övergår till något privat. Håll uppsikt helt enkelt.

image
Hans Kahn  973 visningar
Senast uppdaterad: 8/30/2021 2:51 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile