Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma - 5 tipsNär man ska starta enskild firma är det mycket att tänka på. De allra flesta vet om att man ska registrera sig för F-skatt alternativt FA-skatt. Majoriteten vet att det går att registrera sitt företagsnamn och att moms på ett eller annat sätt ska betalas in. Mitt i alla måsten som ska ske genom statliga myndigheter – gärna med hjälp av professionella rådgivare för att få det avklarat så snabbt, korrekt och smidigt som möjligt – kan själva företaget komma i kläm. Just därför har vi valt att printa ner fem bra saker att tänka på när man kan starta enskild firma. Fem bra saker som är jätteenkla att glömma bort bland blanketter och registreringar.

 

1. Spretiga affärsidéer

I början spretar det alltid. Man vill mer och mer, man har visioner och man har snart byggt ett nytt Eiffeltorn i tanken. Så ska det vara. Hur som helt, detta ska inte bestå, för då kommer företaget att spreta sönder. Hitta en nisch. Vissa delar kommer man att behöva stryka – det är den bistra verkligheten, som i själva verket inte är så bister. Varför är detta så viktigt då? Jo, för det första – så att du som företagare själv vet vad du ska syssla med och ska satsa på. Och för det andra, för att kunderna ska veta vad företaget har att erbjuda. Om man som kund eller konsument är osäker, då väljer man hellre ett säkrare, mer tydligt kort.

 

2. Men bli inte för snäv i tanken

Aldrig ska det vara enkelt. Nyss sa vi att man inte får ha för stora och breda tankar, och nu kommer vi med motsatta uppgifter. Lagom är ju faktiskt bäst. Faran med att ha för snäv affärsidé är att kunderna troligtvis kommer att tröttna. Såklart ska man ha en nisch – kafé, klädbutik, livsmedel, skribent eller vad det nu är. Men att bara servera kanelskorpor, bara sälja bananer, bara skriva om pioner etcetera kommer göra att företaget verkligen är förlorat om just den kunden som vill ha texter om just pioner inte finns på samma ort som företaget. Så se till att hitta en nisch, men var flexibel. Kolla in trender inom den inriktning som företaget har. Spana på konkurrenterna. Låt företaget vara dynamiskt och utvecklas med tiden, kunderna och egna tankar.

 

3. Placering är a och o
Ack vad sorgligt det är med fantastiska företag och näringsidkare som blivit tvungna att lägga ner sin rörelse på grund av felplacering. Detta är så viktigt att försöka kolla upp innan man bestämmer sig för vad och var man ska bedriva i företagsväg. Förvisso har internet med sociala medier, mejl, bloggar med mera gjort det betydligt enklare för företagare att informera sina kunder om var man är och vad man har att erbjuda. Men man få aldrig glömma att kunder och konsumenter normalt sett är väldigt bekväma av sig. Om man har en väldigt specifik inriktning och nisch i företaget och kunderna inte finns på orten där man bedriver det, då blir det svårt att få det att gå runt om man har en bristande internetnärvaro och webshop.

4. Starta eget för att du brinner för något

Tror man att enskild firma är samma sak som snabba pengar för lite jobb, då är man helt och hållet ute och cyklar på guppig terräng. Om det är skälet till att man väljer att bli egenföretagare bör man tänka om och syssla med något annat. För att det i slutändan ska resultera i en stadig inkomst när man driver ett företag krävs det att man älskar det man gör, att man jobbar stenhårt och att man inte ger upp.

 

5. Ta hjälp när det behövs

Så många företagare tror att det finns någon slags prestige i att aldrig någonsin be om hjälp. Det är osmart. Klart att företaget ska drivas av sin ägare och att det ska vara just företagarens talang som driver det framåt. Men ingen kan allt men alla kan något. Vårt först råd är att ta hjälp med de administrativa ofrånkomliga registreringarna som krävs för att sätta igång företaget. Sedan kommer det att dyka upp flera behov av hjälp, var så säker. Omfamna den hjälpen – i tid!

image
Hans Kahn  2015 visningar
Senast uppdaterad: 9/2/2021 5:15 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile