Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma - 5 tips du inte får missaAtt starta ett företag kan vara en dröm som går i uppfyllelse. För mig var det så och för många av mina bekanta som också ägnar sig åt sina egenstartade företag är det också som att leva ut sina fantasier. Mitt i alla rosaskimrande fantastiska fantasivärldar är det lätt att hamna i en drömmandes naivitet.

Man glömmer helt enkelt bort att man måste jobba, inte bara lite, utan ganska mycket för att drömmen inte ska förvandlas till en mardröm. Därför har jag ställt samman en rad tips och råd, eller snarare misstag som jag och mina vänner och bekanta i samma situation har begått under vår tid som nyetablerade egenföretagare. Och detta för att du inte ska hamna i samma situation.

 

1. Lev och jobba i verkligheten

Jag hävdade att man ska vara en drömmare, inledningsvis. Det är bra, i viss mån. I början kan man lätt tro att allt bara ska gå av sig själv och att kunder och konsumenter på något magiskt sätt ska hitta företaget och börja handla. Så härlig är inte verkligheten – tyvärr. Marknadsföring heter motsatsen till dagdrömmeri. Och hårt arbete. Dessutom får man vara beredd på att responsen kommer att vara dålig till en början, en början som känns som en evighet i vissa fall. Tusen utskickade mejl om en release-fest, fem som anmäler sig och bara tre som kommer. Här ger vissa upp – men inte du, eller hur!?

 

2. Planera och ligg steget före

I princip allt som går att sälja har en mer eller mindre lång livstid. Åtminstone i den form som man börjar med. För att kunder, anställda men även du som egenföretagare inte ska tröttna och ge upp, är det superviktigt att hela tiden planera och produktutveckla. Det gäller att ha koll på marknaden och trender bland kunder och konsumenter. Åt vilket håll lutar det nu? Tänk bra på rakhyvlar. Hur många rakblad har du nu för tiden. En sak som är säker är i alla fall att de blir bara vassare, säkrare, mer effektiva och mer mjukgörande för varje gång en ny produkt lanseras. Detta är bra ett rent och skärt resultat av produktutveckling och marknadsundersökning. Vad vill kunderna ha, och hur ger vi dem det?

 

3. Begränsa dig inte enligt fåniga sensmoraler

”Jag ska sälja kapsylöppnare med handtag gjorda i ek”. Så sa en av mina kompisar innan han valde att starta ett företag. Vi var många som undrade varför han bara skulle sälja öppnare med handtag i ek. Hans svar var helt enkelt för att han tyckte att det var snyggast. Snart insåg han, precis som vi, hans vänner hade förutspått, att han var tvungen att sluta upp med sina fåniga begränsningar. Idag säljer han kapsylöppnare i all dess former, vin-öppnare och till och med dryckesglas. Och det går väldigt bra.

 

4. Be om hjälp när du ska starta enskild firma

Våga be om hjälp. Det finns inget tufft med att klara allt själv, för det kan ingen. Professionell hjälp finns mer än någonsin och lättare än någonsin att tillgå. Sådana saker som inte ligger inom din expertis men som måste göras – det kanske kan vara värt att söka hjälp för att få det ordentligt gjort. Varför inte börja med registreringen och ansökan om F-skatt? Det kräver visst jobb, jobb som tar tid. Tid som är värdefull och som du skulle kunna ha ägnat åt det som du är bra på och tycker är roligt.

 

5. Be om hjälp i tid

Oron stegrar. Man känner att man kanske borde be om råd. Men nä, det kanske löser sig ändå. Imorgon. Eller i övermorgon. Eller nästa vecka. Denna tankegång är supervanlig. Det kan jag med egen erfarenhet intyga.  I värsta fall kanske nästa vecka aldrig infinner sig. Det är just dessa saker, grejerna som man hela tiden skjuter fram som man kan behöva hjälp med. Sök hjälp och råd direkt, så du har tid att utveckla ditt företag – annars kanske det är för sent.

image
Hans Kahn  2030 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 1:09 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile