Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma – är det verkligen värt detFörst och främst måste du inse att du måste jobba hårt. Stenhårt. Ingen kommer att göra något åt dig om du inte ser till att det blir gjort. Ingen kommer att ta på sig allt ansvar och låta dig gå hem tidigare. Inge kommer att ge dig löneförhöjning. Eller jo, någon kan ju faktiskt vara du. För du kan bestämma huruvida du vill få något gjort, utan att fråga om lov. Lite som en barndomsdröm som går i uppfyllelse.

 

Nå framgång som företagare

Alla vill ha en framgångsrik och snabb start när de startat eget företag. Säkerligen du också. Flera erfarna företagare har givit mig sina råd och jag har sammanställt dem i denna artikel om just tar upp hur man ökar sina vinstchanser, just för att du ska kunna få den där härliga starten.

Du kommer inte att bli mångmiljonär på en vecka efter att ha läst detta, men du kommer utan tvekan att få mer flyt och kunna njuta av att vara din egen chef i ditt eget företag så snart som möjligt.

 

Det är alltid tufft med ekonomin i början

Det som de allra flesta, redan erfarna och befintliga företagare brukar råda nyetablerade näringsidkare är att räkna med minus på kontot i början. Jag själv har aldrig träffat på en egenföretagare som gått på plussidan de första två åren.

Räkna helt sonika med förlust. Om du tänker själv, man ska investera i företaget – många gånger med engångskostnader som är lite dyrare än vanligt, och samtidigt ska man bygga upp en kundkrets från ingenting.

Jätteimperium som idag startade från noll gick med stora förluster i flera år innan de verkligen tog sig. Men ägarna till dessa företag gav sig aldrig – utan trodde på sig själva och sina affärsidéer.

 

Lönsamheten är det som får verksamheten att växa

Ibland brukar man säga att det är viktigast att man tycker att det är kul med sitt företag. Förvisso. Det är jätteviktigt och ärligt talat en förutsättning för att man ska lyckas. Men i samband med detta måste även verksamheten vara lönsam.

Självklart kommer ett lönsamt företag göra att du kan ta ut mer lön, men det gör även att du får fler valmöjligheter för att utforma firman efter eget tycke och smak. Hur roligt man än tycker att det är kommer man i slutändan inte kunna förverkliga sin företagsdröm om inga pengar trillar in.

Allt kommer inte att kännas lika roligt, så är det. Bokföring, bankmöten, marknadsföring, försäljning, inköp, föreläsningar, kundmöten – vissa av dessa saker känner du dig säkert inte lika entusiastisk att gör som du känner för andra – vilket är helt normalt.

Lönsamheten gör att du själv kan ägna dig åt sakerna i företaget som du är bra på och gillar, och att du kanske kan köpa in hjälp eller anställa personal för att göra de övriga sakerna.

 

Omvärldsspaning

För att bli mer lönsam bör du ha koll på vad konkurrenterna sysslar med. Det finns nästan alltid en lyckad konkurrent man sneglar avundsjukt på när man är egenföretagare.

En motståndare som det går bättre för. I stället för att bara osa av avund kan du i stället försöka analysera varför det går bättre för dem än för dig. Här kan man lära sig hur mycket som helst. Var smart – anamma bra idéer och dissa de dåliga.

 

Många bäckar små i din enskilda firma

En bläckpenna hit och en bläckpenna dit. Det är inte så mycket pengar – och om man slarvar och tappar bort den hela tiden, eller låter kunderna ta med en hem, då blir det i slutändan ganska mycket pengar som har gått åt pennor och inte viktigare saker.

Oftast är man medveten om de stora kostnaderna – investeringarna som verkligen syns på kontot. Men snåla även på de små kostnaderna – för tillsammans bli de stora. Och som egenföretagare är vartenda öre guld värt. Var uppmärksam, vart försvinner pengarna?

Kan du påverka något? Kanske ha mer koll på dina pennor?!