Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma i dataspelsbranschenNär du kommer som nyinflyttad i ett land står du inför många utmaningar. Inte minst arbetsmarknaden kan vara tuff. Om möjligheterna till att få ett jobb är begränsade på grund av hård konkurrens eller bristande språkkunskaper i svenska kan starta enskild firma vara en lösning.

Det kanske är nyckeln till din långsiktigt framtida försörjning i landet.

Dataspelsbranschen är en blomstrande bransch. Det finns stora möjligheter för den entreprenör som vet hur dessa möjligheter ska tas till vara på. Det är en internationell bransch och du har kanske jobbat med det i ditt hemland.

Det kan då vara en tillgång att ta med dig dina erfarenheter in på den svenska marknaden. Erfarenheter som kanske inte finns i den svenska dataspelsbranschen. Men som kan göra att ditt företag får stor genomslagskraft.

Sannolikt startar du upp din verksamhet hemma vid ditt eget skrivbord. Du gör egna spel hemifrån. Att börja i liten skala kan vara enklast. I synnerhet om du inleder detta företag på egen hand. Utan några kompanjoner av något slag.

Det kan vara enklast att bara starta enskild firma  och sedan ta nästa steg därifrån. Om du ser att detta skulle bli en lukrativ verksamhet kan du alltid utveckla det till ett aktiebolag i ett senare skede.

Eller gå ihop med kompanjoner i ett handelsbolag. 


Starta enskild firma i dataspelsbranschen och ta hjälp av branschorganisationer

Du som har för avsikt att ge dig in i dataspelsbranschen bör vara medveten om branschorganisationernas betydelse.

Bakom Dataspelsbranschen står branschföreningarna Spelplan-ASGD och MDTS (Multimedia, dator- och TV-spel), som företräder utvecklare, producenter (Spelplan-ASGD) samt förlag och distributörer (MDTS).

För den framgångsrike företagaren är det viktigt att ha kännedom om var det går att ställa frågor relaterade till branschen man är verksam inom. Det blir extra viktigt för dig som är ny att verka på den svenska marknaden.

Du behöver söka extra mycket kunskap om hur du ska kunna starta enskild firma och komma in som en framgångsrik företagare på just denna marknad.

Att starta upp en enskild firma när man är ny i Sverige är aldrig lätt. Oberoende av bransch. Men om du har erfarenhet med dig i bagaget så blir resan enklare.

Men du som riktar dig mot den svenska marknaden måste komma ihåg behovet av språkkunskaper, utbildning inom ditt område och många andra saker som värderas högt i Sverige.

Kvalitet på din produkt kommer vara av stor betydelse för att kunderna ska välja dig över konkurrenterna.

En fördel med dataspel som produkt är att den inte bara går att sälja till den svenska marknaden. Dataspel spelas över hela världen och om ditt spel blir populärt kan du även exportera din produkt.

image
Hans Kahn  2064 visningar
Senast uppdaterad: 12/6/2021 10:46 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile