Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma med upphovsrättDu kan vara lugn när du ska starta enskild firma. Upphovsrätt är inget du behöver ansöka om och inget som kommer att kosta dig några pengar. Det krävs dock att din bok ska ha verkshöjd.

Med detta menar man att din bok måste vara ganska originell gentemot andra böcker. Den får helt enkelt inte vara likadan som någon annan bok.

Upphovsrätten till din bok kommer att gälla i 70 år efter att du dött, det kan ju vara trevligt att känna till.

Upphovsrätten skyddar inte bara böcker. Även musik, annan typ av litteratur och film har upphovsrätt. Men även andra former av skapande, så som skulpturer, byggnader och möbler.

De ekonomiska rättigheterna till ett verk av dessa slag ligger alltid hos den personen som skapat verket, men rättigheterna kan överlåtas till andra. Det är därför vi till exempel hör musik på radion då och då.


Piratkopiering

Tyvärr så händer det ibland att företag utsätts för piratkopiering. Det är inte roligt att vara med om att någon annan kopierat dina produkter när du ska starta enskild firma, eller ditt verk som du är så stolt över.

Man kan dock ansöka om ingripande och det gör man hos Tullverket. Det kan också vara mycket bra att tänka på att om du ska exportera dina produkter utomlands, så är det bra att registrera dina immateriella rättigheter även i de länderna.

Så det är bara för dig att skriva på! Det tar lång tid att skriva en bok, så fortsätt jobba. Vill du ha hjälp med att registrera ditt företag så kan du få det hos oss, vi är redo att hjälpa dig med pappersarbetet.

Du har troligtvis mycket annat att tänka på, så lite hjälp är aldrig fel.

image
Hans Kahn  2416 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 4:49 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile