Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma – nyheter och trender

Vill du ha de allra bästa förutsättningarna när du startar enskild firma? Då gäller det att du håller dig uppdaterad på de senaste nyheterna och trenderna för att kunna erbjuda dina potentiella kunder det de efterfrågar. De senaste trenderna inom företagande kan både ge upphov till nya affärsidéer och nya sätt att sälja dina tjänster eller produkter på. Här får du lite inspiration till hur du kan haka på det allra senaste för att framstå som ett modernt företag som har koll på vad kunderna vill ha.


Satsa på en mobilanpassad webbutik

Det är knappast något nytt att erbjuda försäljning av produkter och tjänster via mobilen, men eftersom de flesta som handlar på nätet faktiskt gör det mobilt och inte via datorn så är det viktigare än någonsin att erbjuda en smart och smidig lösning för detta.

Dagens konsumenter är otåliga, och är det något som inte fungerar vid beställningen är sannolikheten stor att de stänger ned sidan och handlar från någon av dina konkurrenter i stället.

För att minska risken för detta behöver ditt företag redan från starten erbjuda en intuitiv och felfri mobil lösning så att dina kunder kan beställa dina produkter online.


Anledningen till att de flesta idag föredrar att handla via mobilen är att det är enkelt och sparar tid. Så fundera på hur du kan erbjuda dina varor och tjänster på en så enkel och smidig mobilanpassad hemsida som möjligt.

Detta gäller inte bara om din enskilda firma har yngre kunder, eftersom även äldre personer har börjat föredra att shoppa via mobilen de senaste åren.


Erbjud betalningar via mobilen

Möjligheterna att betala via mobilen har fullkomligt exploderat och nu går det att använda till exempel tjänsten Swish på allt ifrån nätbutiker till fysiska butiker, restauranger och som betalningsmedel på auktionssidor och vid privata transaktioner.

Pengarna dras direkt vilket innebär att Swish allt oftare får ersätta vanliga betalkort, eftersom man bara behöver ett Bank-ID och en app i mobilen i stället för ett fysiskt plastkort som är lätt att glömma, tappa bort eller bli bestulen på.


Som ett led i detta ser vi också allt färre kontanter i rörelse och det finns redan en hel del butiker och restauranger som helt har ersatt sin kontanthantering med mobila betalningar.

Även om en del motsätter sig detta så är det en stor fördel för dig som driver en enskild firma. Om du väljer bort kontanter slipper du den tidskrävande hanteringen som innebär att du måste åka till banken med jämna mellanrum för att sätta in dem på företagets konto.

Ett kontantfritt företag är heller inte särskilt attraktivt för rånare, vilket ökar säkerheten för dig och dina anställda.


Marknadsför din enskilda firma via sociala medier

Att synas på sociala medier kan på kort tid dra tusentals kunder till ditt företag. Men det handlar mycket om tur, skicklighet eller en stor marknadsföringsbudget.

Genom att annonsera via till exempel Facebook och Instagram kan du nå de kundgrupper din enskilda firma riktar sig till och det är just därför som denna typ av marknadsföring blivit så populär.

Men om du precis startat företaget och inte har så mycket pengar över att lägga på annonser så gäller det att vara lite uppfinningsrik.


Det finns enskilda firmor vars försäljning mångdubblats på bara några dagar eftersom deras produkter synts i samband med rätt influencer eller att deras konto på Instagram har blivit en snackis som spridit sig med vindens hastighet.

Men i dessa fall handlar det mest om tur och att synas på rätt plats vid rätt tidpunkt. De flesta som driver en enskild firma får i stället jobba en hel del för att locka till sig följare på sociala medier, men det kan verkligen löna sig i längden.


Försök att lägga upp intressanta och relevanta inlägg på Facebook, så att folk ser ett värde i att följa ditt företags konto.

Det brukar vara särskilt effektivt att erbjuda rabatter som bara delas ut till följarna, eftersom det skapar en känsla av exklusivitet och att man missar något om man inte följer kontot.

På Instagram kan du i stället lägga upp bilder av nyinkomna produkter, inspirationsbilder som har med din bransch att göra och kanske anordna tävlingar där man kan vinna företagets produkter.

För att få fler följare är det ofta effektivt att kommentera andra konton som har en koppling till det ditt företag säljer. Du kan också anlita en expert på sociala medier som kan hjälpa dig att arbeta upp en följarskara.


Erbjud en prenumerationstjänst

Om du precis ska starta din enskilda firma och inte har färdigställt din affärsidé än, så kan du överväga att erbjuda någon form av prenumerationstjänst.

I dagens stressade samhälle försöker de flesta frigöra mer tid och därför har det blivit allt mer populärt att prenumerera på allt ifrån streamingtjänster och matkassar till månadsboxar med nytt smink eller abonnemang där man får läsa obegränsat med böcker i mobilen.

Om du kan komma på en ny prenumerationstjänst som underlättar livet för dina kunder har du ett stort övertag över dina konkurrenter. Men du kan också försöka utveckla en existerande prenumerationstjänst och göra den ännu bättre.


Basera din affärsidé på den nya delningsekonomin

I takt med att vi blir allt mer miljömedvetna är det fler som kan tänka sig att dela både varor och tjänster med andra. En undersökning visar att hela fyra av fem svenskar är positiva till detta, vilket öppnar upp för mängder av nya affärsidéer.

Ett exempel är samåkningstjänster, där personer som inte själv vill äga en bil kan samåka med andra för att hålla nere bensinkostnaderna, Airbnb där privatpersoner kan hyra ut sina lägenheter under kortare perioder och Etsy där medlemmarna säljer sina handgjorda produkter till andra.

Detta gör att man både sparar pengar och själv kan tjäna pengar på de varor och tjänster man äger. Hur du som företagare ska tjäna pengar på den nya delningsekonomin begränsas endast av din egen fantasi. Men helt klart är att det finns mycket pengar att tjäna inom denna bransch under de kommande åren.


Erbjud lokaltillverkade produkter

En annan trend som påverkas både av den ökade miljömedvetenheten och att folk blir allt mer hälsomedvetna är att försäljningen av lokaltillverkade produkter och lokalproducerad mat har skjutit i höjden.

Försäljningen av ekologisk mat är högre än någonsin tidigare och allt fler letar efter produkter som tillverkats i Sverige eller resten av Skandinavien. Detta öppnar upp många möjligheter för dig som tillverkar dina produkter själv eller som kan erbjuda lokalodlade råvaror.