Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma som butikssäljare

Har kanske du en god affärsidé om en egen butik där du är butikssäljare. Brinner du för egenutvalda dagligvaror? Har du alltid velat starta upp ditt eget koncept, driva eget, göra egna inköp och tillfredsställa dina kunders behov?

Tveka inte en sekund till - starta enskild firma! Det finns många fler som har gjort samma sak. För bara några år sedan var butikssäljare ett av Sveriges vanligaste yrken med 78 400 aktiva yrkesmän och yrkeskvinnor.

Men vad måste man tänka på när man ska starta enskild firma? Det finns mycket som är gemensamt för alla nystartande företag. Andra saker skiljer sig på beroende på vad man planerar syssla med.

Först och främst måste man ha i åtanke att all den ekonomiska risken som att starta enskild firma medför helt och hållet ligger på dig som egen företagare.

Ansvaret ligger på dig, men med det tillkommer att du bestämmer över allt – utgifter och inkomster. Du bestämmer semesterdagar, arbetstider, koncept, grundtanke för den enskilda firman.För att det ska kallas enskild firma måste företaget alltid företrädas av en ägare – du. Det finns andra former av företag där man är fler ägare.

Det är också en av de bidragande faktorerna som gör att starta enskild firma är en av de enklaste bolagsformerna att starta. Ytterligare orsaker till att det är så lätt att starta enskild firma är att alla administrativa krav och formella måsten är betydligt färre i antal och mindre komplexa.

Varken styrelse, delägare eller bolagsstämma ska tillsättas.

Något som också gör att det är mindre komplicerat att starta enskild firma är att du kan välja att redovisa företagets moms varje år, alltså på årsbasis.

Om du också, vilket tillhör det vanligaste i början när man har startat enskild firma, har en nettoomsättning under tre miljoner är bokslutet förenklat.

Det finns inga villkor som säger att du som ska starta enskild firma måste ha något slag företagskonto. Detta möjliggör för flera att starta egna företag. Detsamma gäller för aktiekapitalkrav – inget sådant finns.

Om du vill bli butikssäljare med eget företag är det alltså egentligen att bara köra på när idén är väl genomtänkt.

Innan du kan starta enskild firma finns det i alla fall några formella punkter som måste prickas av.

Bolaget måste registreras hos Bolagsverket. Namn, verksamhet – viket i detta fall är butikssäljare -, tjänster – vilket i detta fall är försäljning av dagligvaror och potentiella kunder ska du fundera ut. Det är mycket att klura på, men det är också väldigt roligt.


Att skatta för den som ska starta enskild firma

För dig som ska starta enskild firma kommer vinsten i företaget att jämställas med din personliga inkomst när det handlar om beskattning. Det är enkel addition – överskott plus din inkomst av i dagligvaruförsäljning eller annan tjänst – tillsammans beskattas dessa summor direkt i inkomstdeklarationen som lön.

Ett väldigt bra och praktiskt hjälpmedel är hemsidan starta-enskildfirma.se. Där finns dels råd, vanliga frågor och svar, onlinehjälp med kunnig personal samt hjälpmedel att komma igång.

Där kan du få hjälp med viktiga saker att tänka på så det inte tillkommer några komplikationen. Även hjälp att skicka in ansökan till Bolagsverket är en sympatisk tjänst som starta-enskildfirma.se erhåller.


image
Hans Kahn  2267 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 2:02 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile