Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma som elektrikerAtt jobba som elektriker

En elektriker jobbar vanligtvis med installation och underhåll av elektriska installationer i fastigheter. Det kan handla om att exempelvis dra elledningar i en nybyggd privat villa. Eller att installera elektronisk utrustning i en näringsfastighet.

Oavsett vilket så är det viktigt att ha korrekt behörighet för att få utföra arbetet. Att arbeta som elektriker innebär alltid ett visst mått av risk då spänningen i ledningarna kan vara farlig för människor.

I takt med att du får fler och fler kunder så kan möjligheten finnas att börja anställa personal. Tänkt på att ju större ditt företag blir desto viktigare är det med noggrann styrning och ledning.

Dessutom kommer ekonomi och administration blir allt mer komplex ju större företaget blir.


Administration, bokföring och skatter

Även om jobbet som elektriker är praktiskt så kommer det innebära en del administrativt arbete om du vill jobba som elektriker i en egen enskild firma. För dig som vill starta enskild firma finns det en hel del att lära sig när det gäller bokföring och skatter.

Du behöver se till att du gör rätt från början. Du kan själv välja om du vill ta hand om bokföring och redovisning själv. Eller om du vill ta hjälp av något redovisningsbolag.

Oavsett hur du gör är det bra att ha koll på de mest grundläggande bitarna när det gäller hur det fungerar med skatter och bokföring. Gå gärna någon kurs inom området.

Eller läs på själv på nätet där det finns många bra sajter som informerar hur det fungerar. Det är inte alla som trivs med de administrativa delarna av att driva eget företag.

Om du vet med dig själv att du inte gillar att jobba med siffror och att hålla ordning på papper så kan det vara en god idé att överlåta dessa arbetsuppgifter till en redovisningsfirma.

image
Hans Kahn  7558 visningar
Senast uppdaterad: 12/6/2021 11:48 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile