Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma som naturguideAtt arbeta som naturguide

Att arbeta som naturguide är ett spännande och omväxlande arbete. Du behöver både vara social och vara intresserad av naturen. Som naturguide kan du få uppdrag från museum, friluftsföreningar, privatperson och statliga myndigheter.

Det gäller att vara kunnig inom det område man specialiserar sig på oavsett om det är vatten, skog, fjäll eller någon annan miljö. Som naturguide är det din uppgift att vara en inspirerande pedagog i förhållande till dina kunder.

Att starta enskild firma och jobba som naturguide är inte svårt rent formellt och inte heller praktiskt. Du behöver förmodligen ingen särskild lokal och inte heller några anställda till en början. Det svåra är snarare att hitta tillräckligt mycket kunder. 

Men om du inte är ekonomiskt beroende av din firma i början så behöver inte heller det vara något problem.Ekonomi, redovisning, skatter och moms

När du startat enskild firma så bör du ha koll på vilka lagar som gäller den kommer till skatter, moms och redovisning. Som enskild näringsidkare är du skyldig att föra bok på alla ekonomiska transaktioner som sker till eller från firman.

Dessutom ska du göra ett bokslut i slutet av varje räkenskapsår. Det vanliga är att man betalar in en preliminär skatt varje månad och sedan justeras denna i slutet av året beroende på hur mycket firman gått med vinst.

Det finns gott om sajter som kan hjälpa dig att komma igång med din enskilda firma. Vi rekommenderar att du använder dig av vår hemsida,

här får du hjälp för att enkelt starta upp din firma.


image
Hans Kahn  2456 visningar
Senast uppdaterad: 12/6/2021 11:14 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile