Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma som städareSåvitt jag förstår så är det inte särskilt komplicerat att starta enskild firma. Organisationsnumret som min firma får kommer att bli mitt personnummer och jag redovisar all vinst i min privata deklaration.

Det gäller så klart bara att hålla koll på räkenskaperna ordentligt. Jag behöver även ansöka om F-skatt så klart.


Bra och snygg hemsida

När man ska starta enskild firma så är det kanske viktigare än någonsin att få till en riktigt bra och snygg hemsida. Detta kommer att bli många av mina kunders första intryck av mig. Det känns som om det behövs läggas lite krut här.

Det är tur att en av mina söner sysslar just med att göra hemsidor, så här kommer jag att få mycket bra hjälp.

Det knepigaste kan kanske vara att komma på något verkligen speciellt som jag kan erbjuda till mina kunder. Många städfirmor har olika specialinriktningar, men som egenföretagare så har jag bestämt mig för att jag kommer att fokusera på att städa mina kunders hem.

Det jag måste göra nu är att undersöka marknaden för att se vart mina potentiella kunder finns och hur mycket de är villiga att betala per timme för städning.


Låg investering

En av anledningarna att jag väljer att starta enskild firma inom städsektorn, är som sagt för att jag är väldigt bra på det. En annan anledning är att det krävs en låg investering för att starta företaget.

Eftersom jag inte kommer att städa några stora lokaler så kommer jag inte att behöva så stora, dyra maskiner. Självklart kommer jag att köpa in det bästa som finns när det gäller städartiklar, men det kommer ändå att bli överkomligt.


RUT-avdrag

Rutavdraget har gjort det möjligt att få hjälp med städning i de svenska hemmen. Innan rutavdraget var det inte ofta man hörde talas om att man anlitade en städare för sitt hem. RUT är en förkortning av Rengöring,

Underhåll och Tvätt. Detta kommer att vara perfekt för mig eftersom mina kunder kommer att kunna utnyttja detta eftersom jag utför arbete i kundens bostad. Detta är ett av grundkraven för att RUT ska gälla.

Rutavdraget innebär att man får göra ett skatteavdrag på 25 000 kronor per person och år och avdraget ligger på 50 procent av arbetskostnaden. Om du är över 65 år så får du göra rutavdrag på 50 000 kronor per år.

En enorm fördel för mina kunder alltså!


Registrering av företag

Det här känns underbart spännande och lite nervöst på samma gång. Det är första gången jag ska starta enskild firma och det kan vara tryggt att veta att man kan få hjälp.

Själv har jag valt att göra registreringen här för att få hjälp med att registrera mitt företag. Jag vill ju inte att det ska bli fel så att registreringen drar ut på tiden.

Jag ser verkligen fram emot att börja!

image
Hans Kahn  3143 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 3:17 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile