Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta företag för första gångenDet finns flera fördelar med att starta enskild firma om man är lite osäker på hur man går tillväga med att starta eget. Det går bra att starta upp under tiden som man fortfarande är anställd.

En regel man bör känna till är att ens egen verksamhet inte får konkurrera med verksamheten där man är anställd. Annars går det bra att starta eget  och vara företagare som bisyssla.

Bisysslan får inte heller inverka negativt på anställningen man har. Det vill säga att den inte får utföras under ens ordinarie arbetstid.

Om sysslan fordrar att man måste avbryta sitt ordinarie arbete under dagen eller att man lägger ner så mycket tid på sitt eget företag att man inte orkar arbeta som anställd under den ordinarie arbetstiden.

Att frilansa vid sidan av en ordinarie anställning kan även leda till att man vill utöka tiden i sitt eget företag och så småningom att man vill säga upp sig från anställningen.

Men innan man kommer så långt är det en del annat som behöver göras.

För det första behöver man, om man vill starta eget, ha kunder. Man behöver också registrera F-skatt, eller om man dessutom har en anställning, FA-skatt. Arbetsgivarens tillstånd att bedriva egen verksamhet behöver man i så fall också.

Det kan man i de flesta fall ordna efter att man registrerat bolag, om man vet med sig att det är en verksamhet som inte konkurrerar med eller inverkar på den verksamhet man är anställd inom.

Kanske är du en utredare som vill extra-knäcka som skribent, till exempel, eller en kundtjänstmedarbetare som vill arbeta med att baka och sälja dina bakverk som enskild företagare.

Det finns ju flera företagsformer. Förutom att starta enskild firma, kan man starta aktiebolag men då behöver man en relativt stor summa pengar för att registrera bolag.

Ett annat alternativ är att starta handelsbolag, vilket kan vara lämpligt om man vill bedriva sin verksamhet tillsammans med någon annan eller flera andra. Ska man däremot vara soloföretagare är det en utmärkt idé att starta enskild firma.

För att få hjälp på vägen kan det vara lämpligt att ta hjälp av oss, här kan man få många tips och råd ända från starten till dess att man har registrerat F-skatt eller FA-skatt och kommit igång på riktigt.

Visserligen är det förhållandevis enkelt att starta enskild firma men det kan ändå kännas tryggt att ha experthjälp från början. Det är något man har allt att vinna på.

Om du vill starta eget är det klokt att ta reda på både fördelar och nackdelar när det gäller att bli företagare. Och det som driver dig är ju fördelarna, eller hur?

När det gäller att starta enskild firma finns nästan inga nackdelar alls, utan bara fördelar.

image
Hans Kahn  2252 visningar
Senast uppdaterad: 12/6/2021 10:20 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile