Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta företag som expert med nischVid olika tider i livet drömmer vi om olika karriärer. I barndomsåren är det lastbilschaufför och polis. I tonåren något mer surrealistisk Idol-stjärna.

När du går ut skolan har du ingen aning och när du jobbat några år vill du starta eget företag. Antingen inom den bransch du redan kan och har ett nätverk i. Eller en helt ny bransch för att du är urless på din gamla efter nästan 30 år.

Men du måste veta vad du vill göra när du ska starta företag. Du kan inte bara förvänta dig att en affärsidé trillar ner från skyn bara för att du känner för att bli din egen chef eller planera din egen tid.

Det krävs mycket mer än så. Oavsett om du vill fortsätta i samma bransch som egen eller om du vill påbörja något helt nytt är det mycket viktigt att du tänker på vad du har med dig i bagaget.

Det är trots allt där som du hittar den kompetens och erfarenhet du kan erbjuda dina kunder i dit företag.


Kompetensen betyder mycket för verksamheten

Rätt kompetens är avgörande för att en verksamhet ska fungera. Om du inte kan din sak kommer inte någon vända sig till dig för att köpa produkter eller tjänster av dig. Om du har arbetat som VD i ett VD i ett städföretag hela ditt liv kanske du ändå måste börja på ruta ett om du vill pröva på en karriär inom vården.

Du har helt enkelt en helt annan kompetens. Om du i början av din karriär arbetade många år på en kommunikationsbyrå som personalchef så kan du ändå inte ge dig in på vilken ledande position som helst i återvinningsbranschen.

Att byta fram och tillbaka mellan privat och offentlig sektor kan också vara svårt, då mycket skiljer sig åt i dessa båda världar.

Om du ska starta företag är det givetvis lättare att bli sin egen chef inom en bransch du redan kan. Du kanske har arbetat som lokalvårdare tidigare och startar nu upp en städfirma.

Om du har haft en karriär som anställd på en revisionsbyrå kan du starta enskild firma som revisor. Bara du har de tillstånd som krävs. 


Specialister behöver inte bry sig om branschkunskap

Du som startar företag i en bransch som du redan har erfarenhet av behöver inte bry dig om att skaffa branschkunskaperna. Därför har du möjligheten att lägga mer fokus på att lära dig vad som kräv för att lyckas i rollen som företagare.

Exempelvis kan det vara bra att du förvaltar dina branschkunskaper och nischar in dig till specialist på ett särskilt fokusområde. Generellt sätt är nischade företag mer framgångsrika än de företag som försöker bredda sig.

Med en nisch blir ditt varumärke tydligt och du förefaller kunna vad du pratar om. Kunderna väljer också dig eftersom de känner sig mer utvalda och hemma hos någon som fokuserat på det som just de håller på med.

image
Hans Kahn  2461 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 2:44 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile