Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta företag som konstnär när du är arbetssökandePersoner från hela världen söker sig idag till Sverige för att jobba och börja ett nytt liv i ett nytt land. Kulturarbetare finns över hela världen och med de som arbetssökande som kommer till Sverige finns det många med gedigna erfarenheter från att arbeta med kultur i sina hemländer. Kunskaper som går att utnyttja när man ska starta företag. Bara man förstår hur man kan sälja in sin kompetens.

Men inom kulturområdet är betalningsviljan är ofta relativt låg och det kan vara svårt att sätta prisnivåer eftersom det ofta kräver mycket jobb i förhållande till den inkomst det ger.

Det tar till exempel tid att måla en tavla men inte alla kan sälja den som en Picasso. Det tar tid att skriva musik men inte alla sångare har vunnit melodifestivalen. Det tar också tid att skriva en bok. Men inte alla författare heter Astrid Lindgren eller Jan Guillou.  

Produktionskostnaderna kan många gånger vara höga och inkomsterna låga. Trots det finns det många som kan leva på sitt konstnärliga arbete.

Om man erkänner sig själv som konstnär är det viktigt att förstå att detta inte utesluter företagarrollen. Det gäller att hitta en balans mellan dessa båda roller. Man kan vara fri i sitt skapande och samtidigt hitta en marknad som är villig att betala för ens produkter.

På så sätt kan man överleva som konstnär. Nyckeln är ofta att hitta tillräckligt många områden att utöva sitt konstnärliga arbete inom. Förutsättningarna för att lyckas är bättre om man kan vara både musikskapare som gör musik till reklamfilmer och samtidigt lever ett mindre lukrativt liv i ett musikprojekt.

Är du nyanländ i Sverige står du inför många utmaningar. Språket är kanske den största. Svenska är ett minoritetsspråk talat av en ytters begränsad del av världen.

Men har du konstnärliga talanger att erbjuda marknaden klarar du dig kanske på engelska. Bara någon hjälper dig komma igång med din verksamhet. 


Starta företag på rätt sätt

När man ska starta upp en verksamhet i Sverige är det enklast att organisera detta på ett sätt eller ett annat. Företag eller förening kan vara olika sätt att göra detta på, beroende på vad syftet är.

Men om det ska vara en vinstdrivande verksamhet är en firma eller ett bolag sannolikt det rätta valet. Vill du börja i liten skala med låga kostnader är en enskild firma det rätta valet.

image
Hans Kahn  1993 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 11:07 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile