Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta företag som översättare

Att jobba som översättare är ofta ett fritt och självständigt arbete. Majoriteten av de svenska översättarna jobbar som frilansare, vilket innebär att man genom att starta företag själv tar sig an de uppdrag som kommer in. Den vanligaste företagsformen är enskild firma. Det beror främst på att ett sådant bolag är enkelt att starta upp och på att man inte heller behöver något eget kapital. Däremot är du själv personligt ansvarig för företagets ekonomi och eventuella skulder.


Detta bör du tänka på när du ska starta företag

Som översättare har du inga större initiala kostnader för ditt företag. Du behöver inte köpa in några varor eller hyra någon stor lokal. De flesta jobbar hemifrån, och det enda som krävs är i stort sett en dator och tillgång till internet.

En enskild firma är det bästa valet för översättare som vill starta företag. Då behöver du bara skicka in en ansökan om att bli godkänd för F-skatt och momsregistrera dig. Om du vill jobba som översättare vid sidan om din vanliga anställning ansöker du istället om så kallad FA-skatt.

Tänk på att du som har kunder i andra EU-länder regelbundet måste lämna in en periodisk sammanställning. Där anger du kundens VAT-nummer och hur mycket du fått betalt för dina tjänster.

Detta beror på att köparen av tjänsten ska betala moms i sitt eget land. Den periodiska sammanställningen ska skickas in varje månad eller varje kvartal. När du säljer dina översättningstjänster till länder utanför EU är tjänsterna däremot helt momsfria.

När du ska starta företag i form av en enskild firma får du ett organisationsnummer som utgörs av ditt eget personnummer. Det är också utifrån det som ditt momsregistreringsnummer (VAT-nummer) skapas.

Du har också möjlighet att dra av moms på dina utgifter i företaget. Som översättare kan det till exempel gälla inköp av en ny dator och översättningsprogram eller kostnader för din internetanslutning.

Idag startar de flesta sin enskilda firma direkt på nätet. Det finns ingen anledning att fylla i en massa papper när man lätt kan starta företag online på bara några minuter. En pålitlig tjänst för att starta upp ditt nya förtag är starta-enskildfirma.se.

I tre enkla steg tas du igenom registreringsprocessen och kan dessutom få personlig hjälp om det är något du undrar. Efter att du har fyllt i dina personuppgifter och information om ditt företag i ett enkelt formulär kontrolleras det så att allting stämmer.

Sedan skickas din ansökan vidare till svenska myndigheter och du får ditt organisationsnummer inom bara några dagar. Om du söker efter ett självständigt jobb och är bra på språk är översättare en utmärkt karriär.

Efter att du registrerat din enskilda firma är det dags att finslipa dina språkkunskaper för att kunderna ska anlita just dig.


image
Hans Kahn  3092 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 8:09 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile