Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma som undersköterska


Arbetsmarknaden erbjuder ett utbud av fler olika yrken än det finns halmstrån i en höstack. Det är därmed många. Det vanligaste yrket på den svenska arbetsmarknaden idag är att arbeta som undersköterskor, hemtjänst, hemsjukvård och äldreboenden. Trots låga löner, dåliga arbetsvillkor och ett mycket slitsamt jobb arbetar 130 700 personer (2015) i yrket.

Det är också ett yrke där det finns möjlighet att lätt starta enskild firma.

Men yrket har sina fördelar. Det krävs ingen akademisk utbildning för dessa tjänster, vilket är fallet om du ska arbeta som sjuksköterska.

Trots det är fördelarna med att utbilda sig inte många i förhållande till en vidareutbildning bland andra yrkesgrupper i samhället. Studielånen kostar ofta mer än löneskillnaden smakar.

I många fall kan det vara mer lönsamt att starta eget företag som undersköterska än att arbeta som sjuksköterska. Du kan starta en enskild firma. Traditionellt sett har tjänster inom vård och omsorg utförts av den offentliga sektorn.

Men det blir allt vanligare att tjänster utförs av privata aktörer samtidigt som de finansieras av skattemedel. Det har skett en förändring i samhället där intresset och behovet för att bli egen företagare finns.

Idag finns möjligheten att starta hemtjänst, äldreomsorg, social omsorg för handikappade, barnmorska-tjänster, tjänster utförda av allmänpraktiserande läkare, tjänster för dagcenter, HVB-hem, personlig assistans med mera inom vårdsektorn.

För undersköterskor finns möjligheten att antingen själva starta upp en sådan verksamhet eller bli delägare tillsammans med någon annan som är behörig att utföra de tjänster en undersköterska inte kan utföra.

Exempelvis när behovet av en legitimerad läkare eller en utbildad barnmorska krävs i verksamheten.


I Norge

Vi har alla hört historier om, eller kanske till och med känner någon, som har åkt till Norge och jobbat inom hemtjänsten eller liknande. De betalar bättre lön, men det är en hel del att tänka på innan man åker utomlands.

Du måste för det första ha en tillfällig licens för att kunna jobba inom vården i Norge. Eftersom Norge inte är med i EU så behöver du även arbets- och uppehållstillstånd. Samt norsk legitimation och ett norskt skattekonto.

Du kommer ju att bo i Norge och behöver betala skatt där. Om du tänker flytta permanent till Norge eller vistas i landet i mer än 6 månader så måste du även folkbokföra dig där.

Allt detta är så klart bara pappersarbete och det är bara att fatta pennan och börja fylla i. Man tjänar bättre och jobbar ofta färre timmar i Norge och det är detta som många ser som ett stort plus.


Våga be om hjälp när du ska starta enskild firma

Om du som undersköterska vill starta eget företag själv inom vård och omsorg kan det vara lättast att exempelvis arbeta med personlig assistans. Då kan du starta enskild firma och börja bygga upp din kundbas med en gång.

Om du känner att detta är en stor utmaning och att du behöver hjälp i början kan du få hjälp av kunniga experter på området genom att läsa mer på starta-enskildfirma.se.

När du har arbetat i offentlig verksamhet hela ditt liv kan klivet in i världen som egen företagare kännas läskig till en början. Du är rädd att du inte kommer att lyckas.

Men om du tar mod till dig och vågar be om hjälp så har du kommit långt. När du vågar be om hjälp utifrån får du hjälp att ta det första steget och det är värt mer än du kan ana.


image
Hans Kahn  5841 visningar
Senast uppdaterad: 12/2/2021 3:36 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile