Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Underskott av kapital när du ska starta enskild firma med kulturell inriktningUnderskott av kapital är helt enkelt förlorade pengar. Så är det bara. Man kanske har sålt aktier med förlust eller så måste man betala dyra räntor på lån. Detta kallas underskott av kapital.

Om man ska starta företag så bör man dock känna till att man kan få göra avdrag för detta underskott, frågan är bara hur.

Om man precis har startat företag, så får man göra avdrag tidigare än om man har ett äldre företag. Man får då även dra av underskottet som allmänt avdrag, till exempel från inkomst av annan näringsverksamhet eller från inkomst av tjänst.

Om man startar enskild firma  som är helt, eller i alla fall nästan helt litterär eller konstnärlig så kan man faktiskt, under vissa förutsättningar, göra avdrag för förlusten även om verksamheten inte är nystartad. Du kan i så fall göra avdrag för samma års underskott för ditt företag direkt mot tjänsteinkomster genom ett allmänt avdrag.

En förutsättning för detta är dock att du måste ha haft intäkter av betydande storlek, vilket innebär ett halvt basbelopp under vart och ett av de senaste fyra åren. Om du precis startat eget så gäller att man ska ha fått in två basbelopp under beskattningsåret. Det är inte så lite pengar vi pratar om alltså och kanske inga summor man kommer upp i när man precis startat eget.

När du startar enskild firma så kommer du att lära dig massor av bra regler. Inrullat underskott är en sådan. När du startar eget så har du kanske till en början ett underskott av kapital, men förhoppningsvis kommer en tid då du får överskott.

När denna dag kommer så är rullning ett mycket bättre alternativ än att kvitta överskottet mot tjänster. Rullning innebär att underskottet räknas av mot egenavgifterna och detta kommer att ge 25-30 procent bättre effekt än vad kvittering mot tjänst ger.

Detta är därför mycket bra att komma ihåg i framtiden.

Står du inför att starta enskild firma? Har du alltid drömt om att starta eget och få jobba med det du älskar och framför allt få jobba för dig själv. Underbart, det är bara att gratulera att du är redo att ta steget.

Behöver du en stärkande hand eller någon som hjälper dig med registrering av ditt bolag så hittar du all hjälp du behöver för att starta företag här på vår sida.

image
Hans Kahn  1938 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 9:14 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile