Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Vad kostar det egentligen att starta enskild firmaMan ska aldrig starta enskild firma för att man bara vill tjäna pengar snabbt och enkelt. Det kommer aldrig att gå. Man ska starta enskild firma för att man vill sälja varor eller tjänster som man anser sig vara duktig på.

Man ska starta eget för att det är ens dröm. Man ska starta en näringsverksamhet för att man brinner för det som är företagets nisch och för att man vill slita och jobba hårt. Först då kommer pengarna att rulla in. Men att man ska och vill gå plus, kunna ta ut vinst och därmed lön – det är naturligtvis en förutsättning för att man ska kunna och vilja fortsätta.

 

Att starta enskild firma  är i princip helt gratis. Det som eventuellt kostar är att registrera företaget. Den kostnaden är faktiskt låg i sammanhanget, i det långa loppet. För visst ska du tjäna pengar.

 

F-skatten är obligatorisk

För att få starta företaget måste man bli godkänd för F-skatt. Det är en grundläggande förutsättning för att få tillstånd att sälja varor eller/och tjänster i Sverige. Om man har en omsättning som överskrider 30 000 svenska kronor borträknat momsen behöver man registrera sig för moms. Under denna summa är det inte nödvändigt. Med andra ord är man inte skyldig att registrera sig eller betala in moms om man inte tjänar mer än 30 000 kronor per år i sitt företag.

 

Anställda

Om man som företagare vill ha en kompanjon är enskild firma fel företagsform. Då kanske man ska välja handelsbolag eller aktiebolag i stället. Men om man känner att man kan vara sin egen självständiga chef – egenföretagare – då ska man välja enskild firma. Anställda är däremot något som enskilda företagare får ha. De enda kraven för att få anställa personal är att man registrera sig som arbetsgivare och att man ger de anställda lagstadgade arbetstider.

 

Registrering – en bra deal

Alla dessa saker som jag nämnt ovan är helt gratis och måsten. Men att registrera sitt företag kostar däremot en nätt summa. Varför ska man då registrera sitt företag om det kostar men inte behövs? Jo, för att det ger företaget patent, alltså ensamrätt på namnet på företaget. I alla fall det län man väljer att registrera sitt företag i. Man kan, för en liten kostnad registrera sig i andra län om man vill ha sitt företagsnamn skyddat i flera delar av Sverige.

 

Där hade vi kostnaderna (väldigt låga) som man måste, oavsett vad man ska driva och sälja och oavsett vem man är.

Men så kommer vi till de där kostnaderna som skiljer sig åt mellan företag och företag, men som är desto högre och kanske lite viktigare. När ett företag ska etablera sig finns det många lite större engångskostnader som kommer att dyka upp.

Till exempel om man ska investera i maskiner eller verktyg, hyra lokaler eller leasa eller köpa bilar – saker som krävs för att komma igång och sedan driva det hela. Angående dessa kostnader är det jätteviktigt att man ser till att pengarna finns och kommer att räcka. För att stå med ett halvdant, halvfärdigt företag och sedan vara pank – det är inte roligt.

 

Budget – startbudget för en säkrare etablering

För att veta vad det är man kommer att behöva lägga ner pengar på och för att ta reda på om man har råd med är det en smart idé att göra en budget – en startbudget.

En budget ska som alltid innehålla vilka utgifter man kommer att ha och vilka intäkter man kommer att ha. Därefter drar man bort den förstnämnda summan från intäkterna för att se vad som bli över.

Det som skiljer sig åt i en startbudget är att man inte kan räkna med intäkter utan bara redan befintliga pengar. Det viktiga i sammanhanget är att det är så kallade säkrade pengar som man med 100 procents säkerhet vet att man har och kan använda.