Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Våga tänka annorlunda när du ska starta enskild firma

Funderar du på att säga upp dig från ditt fasta jobb och starta enskild firma? Det kan ofta kännas som ett väldigt stort steg att starta ett eget företag, och det är lätt att oroa sig över allt möjligt. Men försök i stället att se det som en fantastisk chans att pröva på något nytt.

Genom att tänka annorlunda och utnyttja allt det positiva med att driva en enskild firma kan du lyckas bättre med företaget och kunna njuta av att arbeta för dig själv istället för åt någon annan.
Skapa en vinnande affärsidé.

Det absolut första du bör göra innan du ens funderar på att starta en enskild firma är att skapa en riktigt bra affärsidé.

Det låter kanske självklart, men det är faktiskt många som inte lägger ned tillräckligt mycket tid på sin affärsidé. Affärsidén är själva stommen i företaget, och det gäller att analysera marknaden för att se om din idé är realistisk.

Man brukar säga att en affärsidé ska svara på tre frågor: Vilket behov fyller idén? Vilka är dina kunder? Hur ska du sticka ut på marknaden?


Du har oftast två val här. Antingen väljer du att erbjuda en produkt eller tjänst som redan finns, eller så kommer du på något helt nytt.

Ta gärna hjälp av vänner och bekanta för att få nya tips och idéer, och rådfråga gärna experter inom den bransch du funderar på att ge dig in i. Du kan också genomföra marknadsundersökningar genom att skapa smidiga formulär på nätet som du länkar i olika grupper på Facebook.

Det är ett perfekt sätt att få reda på vad dina potentiella kunder tycker om din affärsidé, dessutom helt utan kostnad.


Förbättra någon annans koncept.

Idag är det, om inte omöjligt, så i alla fall väldigt svårt att komma på en helt ny affärsidé. Det finns så många företag där ute som har gjort det mesta redan och därför är det ofta smart att försöka förbättra någon annans koncept istället.

Försök att analysera företag i den bransch du är intresserad av för att se om de har några brister som du skulle kunna utveckla till fördelar i din enskilda firma.


Många som startar företag idag kopierar bara någon annans affärsidé, men då finns det ju ingen anledning att kunderna ska välja just ditt företag istället för någon annans.

Genom att kunna erbjuda något helt unikt, till exempel fantastisk kundservice, ökar chansen att du kan locka kunder från dina konkurrenter.


Var försiktig med pengarna.

Det är viktigt att tänka på att alla pengar du spenderar i företaget måste tjänas in, så genom att minska på kostnaderna så mycket som möjligt blir det lättare att gå med vinst. Istället för att ta stora lån för att sätta igång din verksamhet är det bättre att vara sparsam och spendera lite tid på att hitta billiga lösningar.

Du kan till exempel använda dig av någon snygg gratismall till din hemsida för att slippa höga kostnader för att betala en webbdesigner, beställa i stort sett gratis trycksaker på nätet under olika kampanjer och arbeta hemifrån i stället för att betala hyra för ett kontor.


Ge allt du har.

Du som vill starta en enskild firma måste vara beredd på att ge allt du har och satsa till 100%. Att driva ett företag tar mycket tid och det är viktigt att engagemanget finns där för att man inte ska tröttna. Det är endast på detta sätt du verkligen kan bli framgångsrik med ditt företag.

Men ett vanligt misstag är att man ägnar alldeles för mycket tid åt att förbereda och planera innan verksamheten startar.

Det är ofta bättre att ge sig ut på marknaden direkt när produkten eller tjänsten är färdig och sedan finslipa den i efterhand utifrån kundernas åsikter.

Det största jobbet i en enskild firma ska göras medan företaget är aktivt, och inte i planeringsstadiet.

Det är då du ska satsa allt du kan på att utveckla dina produkter, marknadsföra dem och ge kunderna den bästa service de någonsin har upplevt.


Ta hjälp av andra.

Det är lätt att fastna i sina egna tankar, men genom att ta hjälp och råd av andra kan du få nya idéer som du kanske aldrig hade kommit på annars. Försök att knyta an till personer som vill att du ska lyckas med ditt företag, som vågar vara ärliga och har kunskap om din bransch.

Skaffa dig en mentor eller en rådgivare som du kan vända dig till när du undrar över något eller vill ha feedback på dina idéer.


Våga delegera.

Som ägare av en enskild firma har man ofta fullt upp, både när det gäller ekonomi, bokföring, marknadsföring, produktutveckling och kundservice. Men alla kan faktiskt inte vara bra på allt, så var inte rädd för att delegera uppgifter till personer som klarar av dem bättre än du själv.

Då får du tid över att syssla med det du verkligen är bra på eller tycker är roligt. Försök att analysera vad du är bra på och vad du behöver hjälp med, och leta sedan efter personer som är experter på just detta. Det behöver inte handla om att du måste anställa någon i företaget.

Det finns många möjligheter att leja ut uppgifter under kortare perioder till personer eller företag som tar betalt per timme.


Planering är A och O i en enskild firma.

Det är lätt att bli överväldigad av allt som måste göras i ett företag, men genom att planera noga kan du minska stressen och strukturera upp dina arbetsdagar. Det första du bör göra är att bestämma vilka tider du ska arbeta och försök hålla dig till dem.

På så sätt kan du jobba betydligt mer effektivt, och får dessutom den fritid du så väl behöver. Se till att planera din arbetsvecka redan på måndag morgon. Skriv ned det som ska göras under veckan, och se till att alltid genomföra det du planerat.